четвер, 27 вересня 2018 р.

Зустріч з письменниками Запорізького краю


Здавна весь світ захоплювався талановитим українським народом. Запорізька земля теж багата талановитими людьми.
25 вересня  в Миколаївській ЗОШ за ініціативою учителя зарубіжної літератури Кеди Сергія Івановича та учителя української мови й літератури Сизко Тетяни Михайлівни відбулася зустріч з письменниками Запорізького краю. 
Учні та вчителі Миколаївської ЗОШ радо зустрічали письменників Любов Геньбу, Тетяну Сугалову-Катрич, Івана Кушніренка, журналістів Віктора Михайличенка та Віктора Семеновського.
На захід завітали всі, кому не байдуже рідне слово: голова Бердянської районної ради Жанна Олександрівна Васильчик, начальник та заступник відділу освіти Берестівської об’єднаної громади, начальник та завметодкабінетом відділу освіти та культури Бердянської РДА, учні, батьки, вчителі.

Своїми творчими    наробками поділився Іван Кушніренко. Особливо зацікавила присутніх його новинка «Призабуті письменники з Гуляй-Поля» про творчість трьох митців, літературний спадок яких дуже різний, як і життєві шляхи.
Шквал оплесків викликала у слухачів  Любов Геньба. Вона зачарувала своєю громадянською та інтимною лірикою, показала, наскільки є закоханою у поетичне слово.
Чарівні слова поезії прозвучали з уст Тетяни Сугалової-Катрич. Неперевершеною була її патріотична лірика.
Віктор Михайличенко презентував книги, що вийшли з-під його талановитого пера, та поділився планами на майбутнє.
Познайомив присутніх зі своїми книгами Віктор Семеновський. На згадку про зустріч журналіст подарував учням свої книжки з автографами.
Учні з цікавістю слухали розповіді талановитих митців та змогли зануритися у світ мистецтва.
         Головною метою зустрічі було не тільки знайомство дітей з творчістю письменників та журналістів, а й залучення їх до читання. Присутні отримали естетичну насолоду від спілкування з митцями слова.
Теплі слова вдячності за творчість подарувала поважним гостям голова Бердянської районної ради Жанна Васильчик. 
Зустріч пройшла в дружній, теплій обстановці.
У кінці зустрічі хлопці та дівчата отримали від гостей на згадку книжечки з автографами.
         Сподіваємось, що ця зустріч залишила в дитячих серцях тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури.
Закінчилась зустріч фотосесією.
Гості  подарували бібліотечці, що знаходиться в кабінеті української мови, свої книги.
Чекаємо на наступну зустріч!


Немає коментарів:

Дописати коментар